Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Jake Oettinger sänkte Minnesota: "Han var fenomenal"

Dallas Stars har kvitterar matchserien mot Minnesota Wild.
Mycket tack vare Jake Oettingers målvaktsspel i nattens 3–2-seger i Dallas.
– Han var fenomenal, säger lagkamraten Tyler Seguin.

Det är kvitterat i konferenskvartsfinalen mellan Dallas Stars och Minnesota Wild.

Detta efter att Stars i natt lyckats knipa en 3–2-seger borta i Minnesota sedan Tyler Seguin blivit tvåmålsskytt, medan målvakten Jake Oettinger stoppat 32 skott och bäddat för bortalagets seger.

– Allt börjar och slutar med Jake i kväll. Han var fenomenal, säger tvåmålsskytten Seguin till NHL.com.

Rånade svensken i slutsekunderna

Dallas-målvakten klev fram stort i matchens slutsekunder, där Marcus Johansson fick ett gyllene läge att kvittera matchen. Oettinger var emellertid blixtsnabb i sin sidledsförflyttning och lyckades avstyra svenskens direktskott och därmed säkra segern för bortalaget.

– Han älskar dessa ögonblick. Han tror på sig själv och vi har allt förtroende i världen för honom. Han var kvällens stjärna, säger Seguin.

Klingberg blev målskytt

John Klingberg var en av Wild-spelarna som lyckades överlista Oettinger i matchen, då den svenske stjärnbacken avlossade ett handledsskott som var otagbart för den storspelande Stars-målvakten i den tredje perioden och som därmed reducerade Stars ledning till 1–2.

Klingberg hade sedan en assist på Frédérick Gaudreaus 2–3-reducering med en dryg minut kvar att spela, men närmare än så kom inte Wild som inte tog chansen att spela till sig en matchboll i serien. Nu vänder serien tillbaka för match fem under natten till onsdag, svensk tid.

Minnesota Wild – Dallas Stars 2–3 (0–0, 0–1, 2–2)
Minnesota: John Klingberg, Frederick Gaudreau.
Dallas: Tyler Seguin (2), Jevgenij Dadonov.

Matchserien står 2–2 i matcher.