U18-VM

Tom Willander och Noah Erliden klev fram för Sverige

Efter två övertygande segrar mot först Kanada och sedan Slovakien blev det betydligt tuffare mot Tjeckien. Matchen slutade tillslut 2-0. Stora matchhjältar var segerskytten Tom Willander och målvakten Noah Erliden.

Just nu: Supererbjudande på Hockeysverige Plus. Få ett årsbonnemang för 449 kronor (ord.pris 659 kronor) med koden U18VM2023.

PORRENTRUY (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det blev en betydligt mer tillknäppt historia än de tidigare matcherna av mästerskapet.

Sverige dominerade puckinnehavet och hade kontroll på större delen av den första perioden. Något mål kom dock aldrig. Samtidigt visade tjeckerna att de inte behöver ha pucken mycket för att skapa farliga lägen.

På klassiskt manér hittade de bland annat ett friläge, och ett par andra farliga chanser. Varje gång stod han dock i vägen. Noah Erliden. Målvakten var Sveriges bästa spelare i inledningen av matchen.

I den andra perioden fortsatte Småkronorna att ha pucken och hittade också ett gäng målchanser från stökiga situationer.

Men än ville inte pucken in, och samtidigt som trycket fortsatte skapade Tjeckien ett par vassa kontringar. Bland annat fick Noah Erliden kliva fram och göra ännu en parad på ett friläge.

Jättetabben av Tjeckien

Efter 40 minuter spelade stod båda lagen kvar på noll. Där de svenska spelarna var märkbart frustrerade på både domare och motståndare.

Den tredje perioden fortsatte sedan på samma spår, lite målchanser här och där, men inga mål… fram tills att Tjeckien stod för en riktig groda.

Efter en utvisning på Tjeckien kom de aldrig ut med fyra spelare. Domarna sa till men det kom fortfarande ingen. Då drog de på sig ytterligare en tvåa för delaying the game.

Något som innebar att Sverige fick spela två minuter i fem mot tre. Det behövdes dock inte mer än ett par sekunder innan Tom Willander hittade krysset och matchens första mål

Tyskland i nästa match

Efter målet fortsatte Småkronorna att föra matchen. Svenskarna låg på för ett ytterligare mål, men det kom aldrig. Samtidigt gjorde det stora puckinnehavet att Tjeckiens push uteblev.

I den sista matchminuten tog de ut målvakten för att gå för det. Då kom istället 2-0 av Otto Stenberg med fem sekunder kvar av matchen.

Sverige har nu vunnit samtliga matcher i turneringen och är nu klara gruppsegrare, med en match kvar att spela.

TV: Gör Örebro rätt som bygger om?