Johan Olofsson.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
SHL

Johan Olofsson stannar i Malmö

ANNONS

Johan Olofsson har spelat sex raka säsonger i Malmö Redhawks. 
Nu är han klar för en sjunde – trotjänaren förlänger sitt kontrakt.
– Under åren jag varit här i Malmö har jag verkligen hittat mig själv och det känns jäkligt kul att köra minst ett år till, säger Olofsson till klubbens hemsida.

Malmö fortsätter bygga laget inför nästa säsong. Förra veckan förlängde de kontraktet med Carl Persson och nu är ytterligare en spelare klar inför nästa säsong. 

På sin hemsida meddelar Malmö att Johan Olofsson stannar i Malmö Redhawks. Han har redan spelat sex säsonger och 324 matcher för Malmö men nu är han klar för en sjunde raka säsong i Skåne. 

– Vi är glada över att ännu en trotjänare fortsätter i verksamheten. Johan har haft en bra utveckling under sina år i Malmö och är en spelare som alltid kommer till jobbet. Han bidrar med både det hårda jobbet och kryddar det med sin speed. Avslutningen på säsongen lovade gott, där Johan visade upp en strålande form när det behövdes som mest. Vi ser fram emot kommande säsong tillsammans, säger sportchef Björn Liljander.

“Känns kanon att det äntligen är klart”

Johan Olofsson behövde en betänketid på sig för att avgöra om han ville stanna i Redhawks – men nu har han alltså bestämt sig för att krita på ett nytt ettårskontrakt. 

– Det blev en lång säsong för oss och även om jag kände att jag ville ta några dagar att fundera så känns det kanon nu när det äntligen är klart. Under åren jag varit här i Malmö har jag verkligen hittat mig själv och det känns jäkligt kul att köra minst ett år till, säger Olofsson.

Johan Olofsson gjorde 15 poäng på 48 matcher i grundserien förra säsongen samt 1+2 på fem kvalmatcher. 28-åringen, som ursprungligen kommer från Arvika, har totalt spelat 460 SHL-matcher där han även har representerat Färjestad och Leksand.


TV: "Fanns det mer att få ur Malmö?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games