Emma Rehn.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Emma Rehn lämnar HV71 – klar för Linköping

ANNONS

Emma Rehn valde att lämna Linköping för spel i HV71 inför den här säsongen. Nu lämnar den 16-åriga talangen Jönköping för en flytt tillbaka till Linköping.
– Vi vill bygga långsiktigt och därför känns det extra kul att just Emma sajnar ett avtal med oss, säger sportchefen Sabina Eriksson.

Emma Rehn är hemma i Linköping igen.

Efter att ha lämnat moderklubben för spel hos rivalen HV71 inför den här säsongen står det nu klart att den 16-åriga talangen är klar för en återkomst till LHC.

– Det har funnits en viss hemlängtan från min sida och därför är skönt att det här äntligen är klart. Under säsongen har det varit speciellt att möta LHC då det har varit jämna och tuffa matcher med mycket tjafs och gruff - precis som det ska vara. Jag har fått en väldigt bra bild av laget och vad man vill uppnå inom klubben de närmsta åren, det lockar mig, säger Rehn till klubbens hemsida.

Spelade JVM i vintras

Rehn spelade 25 SDHL-matcher och en slutspelsmatch för HV71 den här säsongen och noterades för en passningspoäng. 16-åringen fanns även med i det svenska U18-landslag som tog silver i JVM i Östersund.

– Jätteroligt att Emma väljer att komma tillbaka hem till Linköping! Hon är en ung och lovande spelare som har mycket energi ute på isen. Emma hade en fin turnering med U18-landslaget där hon verkligen stack ut med sitt aggressiva spel. Vi vill bygga långsiktigt och därför känns det extra kul att just Emma sajnar ett avtal med oss, säger sportchefen Sabina Eriksson.

Kontraktet med Linköping sträcker sig över säsongen 2024/25.


TV: Hyllningen till Örebros ungdomskedja

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games