NHL

TV: Jacob Peterson levererar efter trejden

ANNONS

Jacob Peterson fick inget förtroende i Dallas den här säsongen utan trejdades till San José Sharks, där han nu har gjort tre assist på fyra matcher. I natt hade 23-åringen en framspelning i Sharks 4-3-seger på övertid mot Vegas.

Förra säsongen blev det 17 poäng på 65 matcher matcher i NHL för Dallas Stars.

I år hamnade Jacob Peterson dock på sniskan och lyckades inte ta en plats i laget. Istället blev det uteslutande spel i AHL, borträknat en NHL-match. Fram tills trejden till San José.

Där dröjde det endast åtta matcher i AHL innan NHL-chansen dök upp. Och den har han också tagit. I nattens 4-3-seger över Vegas stod svensken för en ny assist, och har nu tre framspelningar på fyra matcher.

Spelade VM förra våren

Den tidigare Frölunda- och Färjestadsspelaren assisterade Tomas Hertl till dennes 3-2-mål i den andra perioden. Sedan tidigare hade Oskar Lindblom gjort mål för San José. Logan Couture var den som avgjorde på övertiden för Sharks.

Jacob Peterson kom över till Nordamerika inför den förra säsongen och överraskade då stort på Dallas. Redan på campen hittade svensken rätt och fick därför spela så mycket i NHL.  

Det blev också ett VM med Tre Kronor för att runda av säsongen. I det mästerskapet blev det fem poäng på lika många matcher.

Målskyttar: 
San José: Mario Ferraro, Oskar Lindblom, Tomas Hertl och Logan Couture.

Vegas: Nic Hague, Ivan Barbashev och Mike Amadio.

Den här artikeln handlar om: