Linköping HC förlorade mot Djurgårdens IF
Montage
Matchrapport

Lucas Stockselius hjälte – när Djurgården vann finalreprisen

ANNONS

Djurgården har tagit greppet om matchserien mot Linköping i J20 Kvartsfinal herr, efter seger på bortaplan med 3-2 (0-0, 1-1, 2-1) i första matchen. Djurgården kan därmed avgöra serien i nästa match.

– Väldigt bra hockeymatch. Djurgården är bättre än oss i första, vi är för passiva och gör inte jobbet. I andra tar vi över och skapar bra chanser. I den tredje skapar vi lägen för att vinna matchen men är lite för heta, Djurgården kontrar på oss och vinner, tyckte Linköpings coach Andreas Melin, efter matchen.

Segermålet för Djurgården stod Lucas Stockselius för 11.56 in i tredje perioden.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Linköping gjorde 1-0 genom Filip Bystedt efter 6.13 i andra perioden.

Efter 19.03 av perioden kunde Mika Ounasvuori gjorde 1-1 för Djurgården. 10.03 in i tredje perioden slog Kevin Nicolet till framspelad av Alexander Fredriksson och Mattias Hävelid och gav laget ledningen för Linköping.

11.23 in i perioden nätade Djurgårdens Mika Ounasvuori på nytt på pass av Arvid Bergström och Adrian Carnebo och kvitterade för Djurgården.

Efter 11.56 slog Lucas Stockselius till framspelad av Melvin Wersäll och Noah Östlund och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Lagen möttes i fjolårets SM-final för J20-lag, då med Linköping som vinnare. Nu är Djurgården ett steg närm,are en revansch.

Fredag 31 mars 19.00 möts lagen igen, med Djurgården som hemmalag.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL