Pathrik Westerholm fick lämna efter tacklingen.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån & C More/Skärmdump
SHL

Pathrik Westerholm får matchstraff efter tackling på Dmytro Timashov

ANNONS

Pathrik Westerholm får lämna kvällens kvalmatch. 
Det efter en tackling i ryggen på Brynäsforwarden Dmytro Timashov. 
– Det är hög skaderisk på den där, säger C Mores expert Staffan Kronwall. 

Efter att Brynäs vann i tisdagens match väntade en femte kvalmatch i Gävle under torsdagskvällen där hemmalaget återigen var piskade att vinna för att hålla SHL-hoppet vid liv. 

Det blev då heta känslor i slutet av första perioden efter en tackling av Malmös Pathrik WesterholmDmytro Timashov

Timashov får en puck som studsar och han vänder sig då mot sargen för att få kontroll på pucken. Då kommer Westerholm och trycker till Timashov i ryggen så att Brynäsforwarden åker in i sargen. 

– Han åker in med huvudet rakt in i sargen. Man kommer faktiskt eskortera ut Timashov till omklädningsrummet direkt, säger C Mores kommentator Tobias Carlsson.

“Timashov är i en utsatt position”

Domarna tog ett stort straff på Westerholm och videogranskade därför situationen. Efter att ha varit i kontakt med situationsrummet så bestämde sig domarna för att dela ut ett matchstraff till Westerholm för tacklingen. 

– Det är ingen jättehård tackling men Timashov är i en utsatt position. Det är hög skaderisk på den där, säger C More-experten Staffan Kronwall

Kronwall får medhåll av expertkollegan Sanny Lindström.

– Pathrik ser nummer 88, han ser siffrorna på Timashov hela vägen. Visst är Timashov puckförare och tacklingsbar men inte i ryggen på det sättet. Pathrik måste ta en annan vinkel om han ska tackla honom där. Nu blir det ett farligt läge där Timashov står en bit från sargen, säger Lindström. 

Brynäs fick chansen att spela fem minuter i powerplay fördelat både på slutet av första perioden och början av andra perioden. Brynäs lyckades dock inte göra mål i poweplay.

Dmytro Timashov klev av efter tacklingen men kom sedan tillbaka när den andra perioden började. 

Malmö vann sedan matchen med 1-0 och säkrar SHL-kontraktet medan Brynäs åker ner till HockeyAllsvenskan.


TV: Larsson om kontrasterna mellan Seattle och Edmonton

Den här artikeln handlar om: