SM-SLUTSPELET 2023
Foto: C More/Skärmdump & Michael Erichsen/Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Linus Johanssons ilska efter krossen: “Katastrof – blir så jävla förbannad”

ANNONS

Frölunda kvitterar kvartsfinalserien mot Färjestad efter att ha vunnit kvällens match med 5-0. 
Då var FBK-kaptenen Linus Johansson riktigt irriterad över lagets insats.
– Katastrof. Vi snackar om massa skitsaker innan och så slutar vi spela, säger han till C More. 

Färjestad ledde kvartsfinalserien mot Frölunda med 2-1 i matcher och kunde skaffa sig ett rejält övertag vid seger i Scandinavium under kvällen. 

Då stod FBK för ett botteninsats när Frölunda vann med hela 5-0 hemma för att kvittera serien. 

Redan i den första perioden var Frölunda bättre och tog ledningen med 1-0 genom Patrik Carlsson. Färjestads Victor Ejdsell var då missnöjd över lagets insats första 20 minuterna. 

– Jag tycker att vi ska vara förbannat glada att det bara står 1-0. Vi vinner inte en enda kamp där ute vilket gör att det blir jäkligt tufft. Vi får slita hårt nästintill i onödan för att vi hamnar på ‘mellis’ i princip hela tiden. Vi nästan föder deras forecheck och då blir det tufft, säger Ejdsell till C More.

“Blir så jävla förbannad”

I den andra perioden blev det dock ännu värre för bortalaget från Karlstad. 

Filip Johansson skickade in 2-0 till Frölunda i powerplay och sedan kom även 3-0 av Mats Rosseli Olsen. Först efter 3-0-målet började Färjestad komma in i matchen, spela bättre och skapa chanser ner mot Frölundas mål.

Efter 40 spelade minuter var ställningen 3-0 till hemmalaget och Färjestads lagkapten Linus Johansson sågade då lagets insats över två perioder. 

– Katastrof. Vi snackar om massa skitsaker innan och så slutar vi spela för vi tror att vi ska manövrera ut dem på något jävla vänster. Det känns som att det blir lite stiltje med allt, säger FBK-kaptenen till C More och fortsätter: 
– Jag blir så jävla förbannad när man kör när vi har 3-0 i röven, det är ju bättre att köra på dem när det står 0-0 eller 0-1. Jag vetefan, jag är riktigt irriterad. 

Frölunda var dock nöjda över insatsen. 

– Första perioden är mycket bra, första tio i andra är det också mycket bra. Sedan får vi lite långa anfall på oss och det tar mycket energi. Vi måste flytta upp lite, säger Filip Johansson.

FBK bytte målvakt – FHC missade straff

Siffrorna skulle också bli större då Loui Eriksson gjorde 4-0 och därefter satte Frölunda även 5-0 då Filip Hasa blev målskytt. Färjestad bytte sedan målvakt, ut med Matt Tomkins och in med Dennis Hildeby

Frölunda hade bud på mer då Anthony Greco fick ett straffslag men inte lyckades göra mål. 5-0 blev därmed slutresultatet och Frölunda kvitterar kvartsfinalserien till 2-2 i matcher inför att serien vänder till Karlstad på lördag. 

Frölunda – Färjestad 5–0 (1-0,2-0,2-0) 

Frölunda: Patrik Carlsson, Filip Johansson, Mats Rosseli Olsen, Loui Eriksson, Filip Hasa.
Färjestad: – 

2-2 i matcher.


TV: Bakom kulisserna: Dahlins All Star-debut i Florida

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL