Leo Carlsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Leo Carlsson utses till årets junior

ANNONS

Leo Carlsson vann poängligan för juniorer i SHL den här säsongen. Nu prisas han som årets junior av Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna.

Med sina 25 poäng (10+15) på 44 matcher i grundserien slutade Leo Carlsson etta i juniorernas poängliga i SHL den här säsongen. Via ett pressmeddelande meddelar nu Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna att den 18-årige värmlänningen prisas som årets junior.

– Ytterligare en kick i min karriär. En stor ära och det här uppskattar jag verkligen. Bara att kolla in och se vilka spelare som passerat revy då det gäller den här utmärkelsen, säger Carlsson i pressmeddelandet.

Årets junior-priset har delats ut sedan 1962, då Leif “Honken” Holmqvist var den första spelaren någonsin att få priset. Förra säsongen vann Rögle-backen William Wallinder priset.

Carlsson spelade även JVM med Juniorkronorna i vintras och noterades för sex poäng (3+3) på sju matcher. Till sommaren väntas han gå tidigt i den första rundan av NHL-draften.

Sedan tidigare har Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna utnämnt Linus Söderström (Skellefteå) till årets målvakt, Jonathan Pudas (Skellefteå) till årets back samt Anton Lander (Timrå) till årets forward.


TV: Studio Oddset Hockey om SM-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL