NHL

Jacob Peterson kallas upp till NHL av San Jose Sharks

ANNONS

I början av mars trejdades Jacob Peterson från Dallas till San Jose. Sedan dess har det uteslutande blivit farmarlagsspel – men nu får VM-forwarden en ny NHL-chans.

Efter en fin rookiesäsong med Dallas Stars, där Jacob Peterson spelade 65 NHL-matcher, har chanserna i NHL mer eller mindre uteblivit den här säsongen. Peterson spelade en NHL-match med Stars i slutet av oktober innan han skickades ned till farmarligan – där han blev kvar fram till att han trejdades till San Jose i början av mars.

Sedan flytten till Kalifornien har Peterson blivit kvar i AHL, men nu ser 23-åringen ut att få en ny NHL-chans. Via sin hemsida meddelar San Jose Sharks att man valt att kalla upp Peterson till NHL-laget.

Ersätter skadade landsmannen

Peterson ser ut att göra sin första match för sin nya klubb i nattens bortamatch mot Vancouver, då han väntas ersätta landsmannen Andreas Johnsson i laget, som skadade sig i veckans tidigare match mot Edmonton.

Den här säsongen har Peterson, som spelade VM med Tre Kronor förra året, producerat 32 poäng (14+18) på 52 matcher i AHL med Texas och San Jose.


Bakom kulisserna: Dahlins All Star-debut i Florida

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL