Per Hånberg.
Foto: Bildbyrån
Europa

Oviss framtid för Per Hånberg: "Tittar på olika alternativ"

ANNONS

Säsongen är över för Per Hånberg och hans Frederikshavn i den danska ligan. Nu går den svenske tränaren en oviss framtid till mötes.
– Jag tycker att det är viktigt att vara öppen för allt, säger Hånberg till Nordjyske.

Svenske tränaren Per Hånberg anslöt till danska Frederikshavn inför säsongen efter att förra säsongen hjälpt Södertälje kvar i Hockeyallsvenskan. Efter att ha slutat sjua i grundserien åkte Hånbergs Frederikshavn under gårdagen ut i kvartsfinalen efter att Herning vunnit matchserien med 4–2 i matcher.

Nu går Hånbergs kontrakt med Frederikshavn ut – och han går en oviss framtid till mötes.

– Just nu har jag en tom kalender, men jag och min agent tittar på vilka olika alternativ som finns för mig. Jag tycker att det är viktigt att vara öppen för allt, säger Hånberg till Nordjyske.

Öppen för fortsättning

56-åringen är öppen för en fortsättning i Frederikshavn.

– Det har varit en dialog, och jag tror också att vi får sätta oss ner någon av de kommande dagarna. Sedan lyssnar jag såklart på vad de säger, för jag har varit glad över att jobba på klubben. Därför utesluter jag inte att jag kommer att fortsätta här.

Bortsett från det korta inhoppet på Södertäljes tränarbänk förra våren har Hånberg spenderat de sex senaste säsongerna utomlands. 2019 vann han den schweiziska andraligan med Langenthal innan han tog över Kloten och sedermera Visp i andradivisionen.

Hemma i Sverige har Hånberg varit huvudtränare Södertälje, Karlskrona, Vita Hästen och Almtuna. Han har även varit assisterande tränare i AIK under en säsong (2006/07)


TV: Studio Oddset Hockey om SM-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL