Zibanejad öppnade Rangers målkonto när Penguins nollades.
Video: Viaplay
NHL

Zibanejad låg bakom Rangers kross: "Det var skillnaden"

ANNONS

Tre nya poäng i natt och sju på de senaste tre matcherna. Mika Zibanejad fortsätter att visa vägen för sitt New York Rangers. I natt till en 6–0-kross mot Pittsburgh. 
– Vi satte våra chanser. Det var skillnaden i matchen, säger coachen Gerard Gallant till NHL.com. 

För andra gången på kort tid besegrade New York Rangers Pittsburgh Penguins i natt. I det senaste mötet i veckan blev det en 4–2-vinst efter två poäng av Mika Zibanejad. Nu överträffade svensken sig själv och visade vägen till en 6–0-kross genom tre nya poäng. 

Kort och gott är Mika Zibanejad i ett poängstim. Svensken har nu sju poäng på sina tre senaste matcher. 

Men vinsten var inte helt hans förtjänst. Även målvakten Igor Sjestiorkin imponerade genom att stå emot samtliga 33 skott från Pittsburgh och fixa sin andra nolla för säsongen. 
– Det betyder mycket för mig, såklart. Jag har saknat det och jag är så glad nu, säger han till NHL.com. 
– Igor gjorde några bra räddningar och gjorde troligtvis dem lite frustrerade. Vi satte våra chanser. Det var skillnaden i matchen, fyller coachen Gerard Gallant i.

Svensken utgick - skadad

I den tredje perioden av matchen utgick Penguins svensk, Marcus Pettersson. Enligt NHL.com undersöks han för en underkroppsskada. 

Den 26-årige backen från Skellefteå gör sin sjätte NHL-säsong och har redan nu slagit sitt personbästa i antal poäng. Totalt har det blivit 24 (1+23) på 67 matcher. 

Se matchen höjdpunkter i spelaren ovan.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL