Anton Svensson.

Västerås vann efter drama – kvitterade matchserien mot Björklöven

Västerås vann på bortaplan med 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0) efter förlängning mot Björklöven i HockeyAllsvenskans kvartsfinal. Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

Anton Svensson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 7.24 in i förlängningen.

Björklöven tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Charles David Beaudoin framspelad av Nicholas Schilkey och Scott Pooley.

Västerås kvitterade till 1-1 efter 9.42, när Anton Svensson fick träff på pass av Ludvig Östman och Sakari Salminen.

Björklöven tog ledningen på nytt efter 17.05, när Scott Pooley hittade rätt assisterad av Kim Johansson och Nicholas Schilkey.

Efter 11.40 i andra perioden slog Maxime Fortier till, och gjorde 3-1.

Västerås Liam Dower Nilsson gjorde 3-2 efter 13.43 på pass av Alexander Lindelöf och Simon Robertsson.

Nicholas Albano gjorde dessutom 3-3 efter 18.44 framspelad av Oliver Bohm och Liam Dower Nilsson.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 7.24 innan Västerås också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Anton Svensson.

Tisdag 21 mars 19.00 möts lagen igen, med Västerås som hemmalag.