Rantanen och MacKinnon ledde Colorado till seger mot Detroit.
Video: Viaplay
NHL

Simon Edvinsson hyllas efter NHL-debuten: "Gjorde det riktigt bra"

ANNONS

Efter 51 matcher i AHL kom äntligen chansen. Simon Edvinsson fick NHL-debutera för sitt Detroit och dessutom mot de regerande mästarna. 
– För att vara en första match, mtycker jag att han gjorde det riktigt bra, säger coachen Derek Lalonde till The Athletic.

Den tidigare JVM-backen har under denna säsong fått testa på livet i Nordamerika för första gången. Men trots att Simon Edvinsson har imponerat nere i AHL har inte chansen i NHL kommit - förrän nu. 

I natt klev han ut på isen i Detroit Red Wings tröja och uppfyllde en dröm. Det var dessutom inget dåligt motstånd. 20-åringen från Onsala ställdes direkt mot de regerande Stanley Cup-mästarna Colorado Avalanche och imponerade på sin tränare.
– Han var fysisk, han hade några chanser på kontring. För att vara en första match, mot ett lag som det där, tycker jag att han gjorde det riktigt bra. Det gör mig optimistisk, säger coachen Derek Lalonde till The Athletic.

Delade ut ejäl tackling på stjärnan

Detroit förlorade matchen med 1–5. Simon Edvinsson var endast inne på det sista av baklängesmålen och visade även upp sin fysiska sida när han i matchen satte en rejäl propp på stjärnan, Nathan MacKinnon

Se matchen höjdpunkter i spelaren ovan.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL