IFK Täby HC vann mot Björklöven

Täby säkrade segern mot Björklöven – efter Frantisek Broz hattrick

Segern på på hemmaplan med 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0) efter förlängning gör att Täby har säkrat segern i matchserien mot Björklöven i J18 Sextondelsfinal herr. Täby vann totalt med 2-0 i matcher.

Björklövens tränare Oskar Hägglund:

– Vi gör vad vi kan och grabbarna ska ha en eloge för hur de krigar sig igenom den här matchen. Idag räckte det inte hela vägen, men jag är väldigt stolt över alla ledare och spelare.

Frantisek Broz stod för Täbys avgörande mål 8.43 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Björklöven inledde bäst och tog ledningen genom Jesper Granberg efter 5.01, men Täby kvitterade genom Frantisek Broz efter 12.31. Täby gjorde också 2-1 efter 1.28 i andra perioden när Frantisek Broz fick träff återigen framspelad av Julius Fischer och Melvin Novotny.

Björklövens Albin Nyman gjorde 2-2 efter 9.59 framspelad av Benjamin Dahlén och Evin Andersson.

Gustav Hörnsten gjorde dessutom 2-3 efter 10.35 på pass av William Bergström Viksten och Benjamin Dahlén.

9.29 in i tredje perioden slog Melvin Novotny till framspelad av Frantisek Broz och Noah Wiberg och kvitterade för Täby. I förlängningen tog det 8.43 innan Täby också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Frantisek Broz.

Broz gjorde tre mål för Täby och ett målgivande pass.