Elias Rosén är klar för spel i ECHL.
Foto: Twitter/Bemidji State University
Nyhet

Svenskdoldisarna klara för farmarlagsspel

ANNONS

Elias Rosén och Arvid Henrikson har spenderat den här säsongen i den amerikanska collegeligan. Nu står det klart att svenskdoldisarna avslutar säsongen i ECHL respektive AHL.

Collegesäsongen i USA börjar så smått rundas av och det är den tiden på året då många collegespelare tar klivet från amatörhockeyn i NCAA till att skriva på sina första proffskontrakt i karriären.

För två av collegeligans svenska spelare väntar nu spel i den nordamerikanska proffshockeyn. 

Trejdades i början av mars

Under fredagskvällen meddelade ECHL-klubben Kansas City Mavericks att den svenske backen Elias Rosén skrivit på ett provspelskontrakt med klubben – och kort därefter meddelade AHL-klubben San Jose Barracuda att backen Arvid Henrikson ansluter till klubben.

Henrikson ansluter till San Jose från Lake Superior State University, där han spenderat de fyra senaste säsongerna. Den tidigare Örebro- och AIK-backen draftades av Montréal Canadiens i sjunderundan 2016, men fick sina rättigheter trejdade till San Jose i början av mars.

Gjorde poäng direkt

Rosén, å sin sida, är odraftad och har spelat de fem senaste säsongerna i USA, varav de fyra senaste i collegeligan med Bemidji State University. 24-åringen, som spelat juniorhockey i Leksand och Västerås, var assisterande lagkapten för Bemidji State denna säsong. Backen kom till spel i nattens match mot Wichita och noterades för en assistpoäng i debuten.

Arvid Henrikson noterades för en poäng (0+1) på 31 matcher i collegeligan den här säsongen, medan Rosén producerade 28 poäng (4+24) på 36 matcher och således var lagets poängbäste back.


TV: Kan Linköping ta sig ifrån bottenträsket?

Den här artikeln handlar om: