Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Rasmus Sandin slog klubbrekord i förlustmatchen

ANNONS

Rasmus Sandin har fått en drömstart på tiden i Washington Capitals. I nattens 2–5-förlust mot St. Louis Blues stod svensken för en assistpoäng – och slog samtidigt ett väldigt specifikt klubbrekord i Capitals.

Flytten från Toronto Maple Leafs till Washington Capitals har blivit ett spel- och poängmässigt lyft för Rasmus Sandin. Inför nattens match hade den svenske backen producerat nio poäng på sex matcher i sitt nya lag – och när St. Louis Blues i natt gästade huvudstaden slog Sandin till med ytterligare en poäng.

Sandin fanns med i förarbetet till landsmannen Nicklas Bäckströms 2–4-reducering i den tredje perioden, vilket innebar att den svenske backen slog ett mycket specifikt klubbrekord. I och med assistpoängen blev Sandin den back i Washington Capitals historia som snabbast producerat tio poäng i klubben, då han slog Kevin Shattenkirks tidigare rekord (13 matcher säsongen 2016/17), enligt NHL PR. Sandin, å sin sida, behövde bara sju matcher för att nå poängnoteringen.

Under sin tid i Toronto noterades Sandin för 20 poäng på 52 matcher före trejden.

Bäckström: “Det funkar inte”

Det mycket specifika backrekordet i Capitals var förmodligen en klen tröst för Rasmus Sandin, då hans Washington förlorade nattens match mot St. Louis med 2–5. Detta efter att gästerna lyckats dra ifrån till en 4–0-ledning i mittperioden.

– Det här är så klart inte sättet vi vill spela på. Självklart kan man komma tillbaka på ett härligt sätt som senast (5–4-seger mot Buffalo), men det blir för tufft. Det är för tufft att behöva jaga i varje match. Det funkar inte, säger Capitals svenske stjärna Nicklas Bäckström till NHL.com.

Washington jagar en slutspelsplats i den östra konferensen och ligger nu fem poäng bakom wild card-lagen Pittsburgh och New York Islanders med tolv matcher kvar att spela. För St. Louis ser slutspelsracet mer eller mindre kört ut, då laget har 14 poäng att ta ikapp på lagets 14 återstående matcher.

Washington Capitals – St. Louis Blues 2–5 (0–1, 0–3, 2–1)
Washington: Martin Fehervary (6), Nicklas Bäckström (5).
St. Louis: Sammy Blais 2 (6), Jordan Kyrou (31), Kasperi Kapanen (10), Brayden Schenn (18).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: