Minnesotas svenskar högst bidragande till vinst mot St. Louis.

Minnesota-svenskarna låg bakom målfest

Minnesotas nya och gamla svenskar fortsätter att visa framfötterna.
I nattens möte med St. Louis startade de en målfest som slutade i 8–5.

Nattens möte med St. Louis Blues blev matchen där flera av svenskarna spräckte sina nollor i sin nya klubb. Både John Klingberg och Oskar Sundqvist gjorde nämligen sina första mål i Minnesota Wild i vad som blev en målfest fyllt med känslor.

Och det var den nya svenskduon som satte igång det hela med sina mål tidigt i den andra perioden. Nyvärvade Marcus Johansson noterades även han för poäng när han spelade fram till Klingbergs 2–3-mål tidigt i perioden innan Sundqvist gjorde sitt en dryg minut senare.

Målen efterföljdes av ytterligare ett mål assisterat av en svensk, Joel Eriksson Ek, och plötsligt hade Minnesota vänt ett 1–3-underläge till 4–3 med svenskarnas hjälp. Strax därefter brann det till ordentligt i mötet och St. Louis burväktare Jordan Binnington byttes ut efter ett raseriutbrott.

Eriksson Eks assist till 4–3-målet var hans sista av tre poäng i mötet. Den första var Minnesotas första mål i matchen.

St. Louis kvitterade till 4–4, men därefter rann matchen iväg till Minnesotas fördel. Det hela slutade med ett 8–5-resultat för de bortaspelande svenskarna.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 5–8 (3–1, 1–5, 1–2)
St. Louis: Pavel Buchnevich x3, Jakub Vrana x2,
Minnesota: Joel Eriksson Ek, John Klingberg, Oskar Sundqvist, Mason Shaw, Ryan Hartman x2, Alex Goligoski.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.