Foto: Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Andreas Wingerli klar för Zug

ANNONS

Andreas Wingerli har varit en av Skellefteås viktigaste spelare under säsongen. Nu är forwarden klar för spel i Zug, enligt Watson.ch.
– Vi pratar med varandra, men så mycket mer kan jag inte säga i nuläget, säger Skellefteås GM Erik Forsell till Hockeysverige.se. 

Skellefteå fick tillbaka Andreas Wingerli inför den här säsongen efter ett ett år långt äventyr i Nordamerika och AHL.

Men det ser inte ut att bli mer än en säsong den här sejuoren. Forwarden, som har gått genom hela juniorledet från U16 till A-laget, är av allt att döma förlorad.

Enligt Watson.ch är 25-åringen klar för spel i den schweiziska storklubben Zug. Där kommer han i sådana fall ersätta Carl Klingberg och bli lagkamrat med Växjös stjärnback Lukas Bengtsson. Dessutom kommer han då få SHL-bekantingen Dan Tangnes som tränare. Sajten rapporterar att Wingerli har skrivit på ett tvåårskontrakt med storklubben.

Sportchefen förtegen

Andreas Wingerli har gjort 32 poäng på 52 matcher den här säsongen och går snart in i ett slutspel. Skellefteå kom tvåa i grundserien och kommer att ställas mot Rögle i kvartsfinal. 

Skellefteås sportchef Erik Forssell är förtegen om ryktet att hans spelare kommer lämna.

– Jag har inga kommentarer. Vi pratar med varandra, men så mycket mer kan jag inte säga i nuläget, säger Forssell till Hockeysverige.se. 

Lyckselesonen sitter på ett kontrakt som tar slut i sommar.


TV: "Hoppas Joel får ett bra avslut"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL