Alexander Bergström.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Hockeyettan

Smällen: Säsongen över för Alexander Bergström

ANNONS

Alexander Bergström vände hem till Karlskrona inför den här säsongen för att hjälpa laget till Hockeyallsvenskan. Nu tvingas KHK klara sig utan den OS-meriterade forwarden under den resterande delen av säsongen.

Alexander Bergström kraschade in i den egna målburen i samband med en backchecking-situation i kvalmatchen mot Visby/Roma i helgen. Enligt BLT har Bergström dragit sig en bruten arm, vilket tränaren Magnus Sundquist inte vill bekräfta. 

Tränaren bekräftar dock att säsongen är över för den hemvändande stjärnan.

– Det är inte min sak att uttala mig om, precis som det inte är upp till en läkare att uttala sig om det sportsliga. Det jag kan säga är att det handlar om en armskada och att Alexander inte spelar mer den här säsongen, säger Sundqvist till tidningen.

“Mår efter omständigheterna bra”

Via sociala medier kommenterade Bergström situationen under måndagskvällen.

“Jag mår efter omständigheterna bra och jag tackar för alla glada tillrop. Det är en jobbig tid och jag skriver till er här för det är ni supportrar och KHK-familjen jag vill nå ut till. Nu hejar vi fram laget i nästa omgång tillsammans. För egen del kommer jag supporta laget i mitt hjärta från sidan resten av den här säsongen”, skriver Bergström.

Har spelat OS

Bergström, som spelade OS med Tre Kronor 2018 och så sent som säsongen 2020/21 producerade 35 poäng på 44 matcher i SHL med HV71, återvände till Karlskrona inför den här säsongen efter att förra säsongen snittat en poäng per match i den tyska ligan.

På 34 matcher noterades Bergström för 28 poäng (12+16) samt ytterligare en poäng (0+1) på fyra matcher i Hockeyettans slutspel.

Karlskrona vann matchserien mot Visby/Roma och är vidare till nästa runda av Hockeyettans kvalspel. Vinner Karlskrona nästa slutspelsrunda (mot ett lag som ännu inte är bestämt) tar sig laget vidare till kvalserien, där sex lag från Hockeyettan gör upp om en plats i Hockeyallsvenskan.


TV: "Behöver Dahlén för att det här ska gå hem"

Den här artikeln handlar om: