Artturi Lehkonen.
Foto: Bildbyrån
NHL

Beskedet: Så länge blir Artturi Lehkonen borta

ANNONS

Artturi Lehkonen händelserika och succéartade afton slutade med ett brutet finger och en oviss status för framtiden. Nu kommer besked om hur länge den finska forwarden blir borta. 
– Det är en enorm förlust, säger Colorados tränare Jared Bednar. 

Det är svårt att slå den bergochdalbana till match som Artturi Lehkonen hade inatt. Den tidigare Frölunda-forwarden återvände till sin tidigare hemstad Montréal för första gången sedan trejden till Colorado och stod för tre poäng. Det hela skapade hyllningar av motståndarpubliken, men tog sedan även en tung vändning. 

Matchen slutade med att den finska forwarden fick ett skott på fingret och tvingades bryta matchen. Det blev en fraktur och nu väntar en operation. 

Direkt efter mötet var tidsplanen för 27-åringen oviss, men nu kommer en ny uppdatering från Colorado Avalanches huvudtränare Jared Bednar
– Det kommer bli fyra till sex veckor, kanske mer. Det är en enorm förlust. Det bra är att det är hans finger. Det är hans övre hand och han kan fortsätta träna, säger Bednar enligt TSN.

Nattens möte med Montréal Canadiens slutade med en 8–4-vinst för Colorado, men man ser alltså ut att få betala med en lång skada och ett tungt avbräck på en av sina bästa målskyttar. 

Totalt har Artturi Lehkonen stått för 49 poäng (20+29) på 62 matcher hittills denna säsong. 

Se höjdpunkterna från nattens möte nedan:


TV: Colorado vann mot Montreal efter stort målkalas

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL