Foto: Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: IIHF överväger att välkomna Ryssland

ANNONS

Ryssland har inte varit välkomna på den internationella scenen sedan invasionen av Ukraina. Nu kan det dock bli ändring på det. Enligt ryska MatchTV överväger IIHF att välkomna landet till mästerskapen från och med 2024.
– Det här är rykten, vi har inte fattat något beslut än, säger IIHF:s president Luc Tardif till Tass.

Sedan den 28 februari 2022 har varken ryska eller belarusiska landslag fått ta plats i IIHF-arrangerade turneringar.

Men frågan är hur länge det kommer att vara så.

Enligt ihärdiga rykten sägs det nu att IIHF på riktigt överväger att släppa in Ryssland i värmen igen. Ryska MatchTV rapporterar att förbundet tappar mycket pengar på att inte låta Ryssland vara med och att stora aktörer som Kanada och USA pushar för att de ska få vara med på mästerskap igen.

Tidigare förbundskaptenen svingar

Samtidigt sägs Sverige, Finland och andra europeiska länder vara emot att välkomna tillbaka Ryssland. Den tidigare förbundskaptenen Vladimir Krikunov är säker på sin sak, när USA börjar trycka på kommer IIHF inte klara av att stå emot.

– Trots allt, i KHL, bland importerna nu, är det mest amerikaner och kanadensare. De blandar inte ihop politik med idrott så mycket som de gör i Europa. För att folk där förstår situationen rätt. De är alla under tummen på amerikanerna. Om USA ger dem ett kommando, då kommer alla tvister upphöra, säger Krikunov till MatchTV.

Luc Tardif har tidigare berättat för MatchTV att ett beslut kommer att tas i maj, då den årliga kongressen tar plats.


TV: "Med den där attityden får du inte ligga i kväll"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL