SHL

Antti Suomela vinner Guldhjälmen 2023

ANNONS

SHL-spelarna har sagt sitt. Antti Suomela vinner Guldhjälmen 2023 som ligans mest värdefulla spelare.

Inför lördagens möte mellan Luleå och Oskarshamn tillkännagav C More vinnaren av Guldhjälmen för säsongen 2022/23. Priset delas ut till den spelare som anses vara den mest värdefulle spelaren i ligan och röstas fram av spelarna själva.

Årets vinnare är Oskarshamns poängkung Antti Suomela.

– Det betyder mycket för mig. Att spelarna uppskattar det jag gör och röstar på mig. Det visar att jag gör något rätt i år och att få priset är en stor ära, säger Suomela i en intervju med C More.

“Svårt att göra något på egen hand”

Suomela öste in 37 mål och totalt 66 poäng på 51 matcher för Oskarshamn den här säsongen, vilket innebar att han vann både skytte- och poängligan i SHL.

– Det är svårt att göra något på egen hand. Jag behöver mina lagkamrater och i år har jag haft turen att ha några riktigt vassa killar framför mig. Självklart vet jag att jag kan spela bra och göra mål. I år har jag gjort många mål och det har gett mig bra självförtroende. Jag har känt att det går lättare att göra mål när man tror på sig själv. Hela stämningen här i Oskarshamn har hjälpt mig mycket.


TV: Grundseriens tre snyggaste SHL-mål

Den här artikeln handlar om: