Larry Pilut.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Larry Pilut om sin comeback i båset: "Självklart att man ställer upp"

ANNONS

Tingsryd har gjort sitt drag inför kvalspelet. Klubblegendaren Larry Pilut förstärker på bänken för att hålla laget kvar i HockeyAllsvenskan. Något han mer än gärna ville. 
–  ”Nu gör vi det här” sa de, berättar han för Smålandsposten.

Han är klubbens poängbäste spelare genom tidigare och var tidigare under tolv säsongen den som hade uppdraget som assisterande tränare. Nu är Tingsryds klubblegendar Larry Pilut tillbaka i rollen för att rädda laget från nedflyttning. 

För Smålandsposten berättar 54-åringen nu om valet att kliva in i båset igen. 
– Det är självklart att man ställer upp när Taif kallar. I går väntade jag in resultaten och när det stod klart att det blir playout fick jag ett nytt samtal från sportgruppen. ”Nu gör vi det här” sa de, berättar Larry för tidningen.

Larry Piluts tolfte säsong som assisterande kom så sent som i fjol, men när klubben inför denna säsong valde att satsa på Fredrik Glader och Robert Nordmark, fick han kliva åt sidan. Under säsongen har han istället varit tränare i ungdomsleden. 
– Det är kul att få vara med A-laget igen men det är tråkiga omständigheter. Det är aldrig roligt när det görs radikala förändringar och jag tycker synd om Robban (Nordmark) som blir drabbad. Här är en bra människa som råkar ut för ett tufft beslut i en tuff bransch. Något jag själv varit med om tidigare, säger Larry Pilut.

“Symboliserade allt ett Taif-lag ska ha”

När det under gårdagen blev klart att Tingsryd skulle kvala var lagets utmaning ett faktum. En matchserie mot Västervik inleds på måndag och bäst av sju kommer att avgöra om man blir kvar. Pilut menar att den mentala delen kommer att bli viktig för utfallet av matchserien.
– Jag hoppas kunna sprida glädje och se till att alla mår bra. Mår du inte bra kan du inte maxa din prestation. Det mentala är jätteviktigt, att ha ett positivt beteende och spela ett lagspel där alla spelar för klubbmärket. Matchen senast mot Djurgården gillade jag. Den symboliserade allt jag tycker att ett Taif-lag ska ha: offervilja, en massa täckta skott, att alla jobbar tillsammans för varandra och är jobbiga att möta.


TV: "Med den där attityden får du inte ligga i kväll"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL