Varsin assist från Dahlin och Hedman när Buffalo besegrade Tampa.

Stjärntrion bänkades när Tampa återigen förlorade

Stamkos, Point och Kucherov var alla Inblandade i flera baklänges mål när Tampa fortsatte gå tungt i natt. Då hamnade samtliga i stjärntrion på bänken - i hela tredje perioden.
– Som coach måste man sätta sitt lag i den bästa situationen för att vinna, säger tränaren Jon Cooper.

Tampa Bay Lightning fortsätter att gå tungt i början av 2023. Inför nattens match mot Buffalo Sabres hade man endast tagit två vinster sedan 16 februari. Då blev det återigen ett nederlag - och dessutom ett uppmärksammat drag från tränaren Jon Cooper

När två perioder var spelade och man befann sig i ett 1–4-underläge fick Cooper nämligen nog av sin stjärntrio. Steven Stamkos, Brayden Point och Nikita Kucherov hamnade samtliga på bänken under hela den avslutande perioden.

“Måste komma hit och gå till jobbet”

Den drastiska ändringen kom efter att stjärnorna samtliga var inblandade i baklängesmålen i den andra perioden då laget tappade 1–1 till 1–4. Efter matchen fick han som väntat chansen att försvara beslutet och gjorde det på följande vis:
– Som coach måste man sätta sitt lag i den bästa situationen för att vinna och 99,9 procent av tiden ger de killarna oss vår bästa chans att vinna när de är på isen. Det kändes bara som att de inte gjorde det i den tredje perioden.
– Du måste komma hit och gå till jobbet. Det är den bästa ligan i världen. Under 20 minuter ikväll trodde jag att de andra killarna skulle fixa det, och de gjorde de nästan, säger Cooper.

Ja, fixade det gjord de nästan. Från bänken fick lagets tre bästa poängplockare se sina lagkamrater göra två mål framåt och reducera till 3–5, men inget ytterligare mål kom och matchen slutade med de siffrorna på resultattavlan.

Tillsammans har trion Steven Stamkos, Brayden Point och Nikita Kucherov gjort 226 poäng hittills denna säsong.

Victor Hedman och Rasmus Dahlin noterades för varsin assist i matchen.