Marcus Björk.
Foto: Bildbyrån & Cleveland Monsters.
AHL

Marcus Björk stor hjälte i utematchen

ANNONS

Efter senaste inhoppet i NHL har Marcus Björk gått en längre tid utan mål. 
Men i nattens utematch blev den tidigare Brynäsbacken stor hjälte. 

Sedan början av januari har det endast blivit en match i NHL för Marcus Björk. Då skickades han ner till AHL efter sex raka förluster med sitt Columbus Blue Jackets. Väl nere har det däremot inte gått mycket bättre. Den tidigare Brynäsbacken hade inför nattens match fyra raka förluster bakom sig. Men plötsligt blev han stor hjälte för sitt Cleveland Monsters. 

Även under tiden i SHL med Brynäs, Malmö och Örebro var Marcus Björk inte känd för sina mål, men att han har det i sig, det visade han i nattens 3–2-vinst mot Wilkes-Barre/Scranton.

Lagen möttes i en utematch i ett “Outdoor Classic” och bjöd på en spännande show. Efter första perioden hade Cleveland ett 0–2-underläge, men kunde sedan vända det till en vinst, mycket tack vare Björk. 

Tidigt i den tredje perioden satte han sitt första i matchen och fixade därmed en 2–2-kvittering. Klockan tickade sedan till 60 minuter och en förlängning väntade. Väl där klev han fram igen. Endast 31 sekunder tog det innan den ovana målskytten gjort sitt andra i matchen och även skjutit segern åt sitt lag. 

Totalt har Marcus Björk nu gjort tolv poäng (5+7) på 30 matcher i AHL, medan han under sina chanser i NHL stått för elva (3+8) på 27.


TV: Nylander: "Ledsen att se honom lämna"

Den här artikeln handlar om: