Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Anaheim besegrar Chicago i bottenmötet – svenskarna bakom segern

Bara Columbus har varit poängmässigt sämre än Anaheim och Chicago den här NHL-säsongen. I natt möttes de två sistnämnda för ett bottenmöte i Anaheim – där Ducks svenskar låg bakom hemmalagets seger.

Det var två av NHL-säsongens sämsta lag som ställdes mot varandra i Anaheim då Ducks tog emot gästande Chicago Blackhawks under natten till tisdag, svensk tid.

Nästjumbon Anaheim kunde dra det längsta strået i bottenmötet efter att både Isac Lundeström och Jakob Silfverberg blivit målskyttar för hemmalaget, medan John Klingberg noterades för en assist. Poängen var Klingbergs nionde poäng på de nio senaste matcherna.

– Det här var en tuff match för våra killar att spela. Vi flög hem från Carolina förra kvällen och killarna kom nog inte i säng förrän fyra på natten. Killarna som har barn som förmodligen ingenting i natt. Det här är farliga matcher, men det var bra jobbat av grabbarna att vara redo, komma över den där mentala kullen och lyckas hitta en väg att ta två poäng, säger tränaren Dallas Eakins till OC Register.

Debut för Englund

För Lundeström var nattens mål hans fjärde för säsongen, medan Silfverbergs fullträff i slutet av den första perioden var mål nummer nio för Gävlesonen.

Segern var Ducks tredje raka och innebär att nästjumbon nu har lika många poäng som Blackhawks (47), fast med två matcher fler spelade.

I Chicago gjorde Andreas Englund sin debut för sitt nya lag efter att ha trejdats till Blackhawks från Colorado i helgen. Englund loggade strax över 17 minuters istid i matchen och noterades för fyra skott på mål, vilket tillsammans med Max Domi och Dave Gust var den högsta noteringen i Blackhawks.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 4–2 (2–1, 1–1, 1–0)
Anaheim: Isac Lundeström (4), Jakob Silfverberg (9), Max Jones (5), Troy Terry (16).
Chicago: Tyler Johnson (8), Andreas Athanasiou (13).

***

I Dallas blev Nils Lundkvist poängräddare för sitt Stars, då han kvitterade nattens möte med Vancouver Canucks till 4–4 i den tredje perioden. Målet var Piteåsonens sjätte för säsongen och hans 16:e poäng totalt denna säsong.

Vancouver kunde emellertid dra det längsta strået i matchen, då Andrej Kuzmenko avgjorde matchen 48 sekunder in i förlängningsspelet. Elias Pettersson noterades för en assist för Canucks i matchen och har nu producerat 76 poäng (28+48) på 58 matcher denna säsong. 24-åringen behöver bara göra tre poäng till för att nå 300 poäng i NHL-karriären.

Dallas Stars – Vancouver Canucks 4–5 e. sd (1–3, 2–1, 1–0, 0–1)
Dallas: Jamie Benn (24), Jevgenij Dadonov (5), Roope Hintz (25), Nils Lundkvist (6).
Vancouver: Anthony Beauvillier 2 (15), Sheldon Dries (9), Vasilij Podkolzin (2), Andrej Kuzmenko (28).