Piteå vann mot IF Sundsvall Hockey

Tuff match slutade med seger för Piteå mot Sundsvall

Det svängde i matchen i HockeyEttan Allettan norra mellan Piteå och Sundsvall i Isstadion LF Arena. Bortalaget Sundsvall hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Piteå vände matchen och vann till slut med 5-4.

Segermålet för Piteå stod Ludvig Warg för 13.20 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Piteå inledde bäst och tog ledningen genom Rasmus Similä efter 11.47, men Sundsvall kvitterade genom Gustav Marnetoft i slutet av perioden.

Efter 4.53 i andra perioden nätade Jesper Ylivainio, framspelad av Albin Thyni Johansson och Magnus Isaksson och gav Piteå ledningen.

Sundsvalls Isak Norén gjorde 2-2 efter 13.56 på pass av Algot Landin och Erik Hedlund.

Sebastian Kaijser gjorde dessutom 2-3 efter 14.53 framspelad av Nils Nordh och Svante Nordberg.

1.31 in i tredje perioden nätade Piteås Joakim Högberg och kvitterade.

Efter 2.30 nätade Ludvig Warg på pass av Ludvig Stenvall och gav Piteå ledningen.

3.21 in i perioden slog Erik Hedlund till och kvitterade.

Efter 13.20 gjorde Ludvig Warg mål återigen på pass av Erik Wikgren och Ludvig Stenvall och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Piteå med 18–15 och Sundsvall med 22–19 i målskillnad. Det här var Piteås femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sundsvalls femte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Piteå på andra plats i tabellen, medan Sundsvall är på sjunde plats.

I nästa match möter Piteå Hudiksvall borta och Sundsvall möter Strömsbro borta. Båda matcherna spelas onsdag 1 mars 19.00.

TV: McDavid gör mål – från ingen vinkel