Mariestad vann mot Tranås

Anton Blomberg tvåmålsskytt för Mariestad i segern mot Tranås

Mariestad vann mötet med Tranås hemma med 4-1 (1-0, 2-1, 1-0) på lördagen i Allettan Norra herr.

– Efter en lite trevande inledning så tar vi över matchen ju längre den lider och vinner fullt rättvist, kommenterade Mariestads assiserande tränare Ronny Johansson.

Segern var Mariestads sjätte på de senaste sju matcherna.

Mariestad tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Anton Blomberg framspelad av Tobias Aronsson och Gustav Lindberg.

Efter 8.17 i andra perioden slog Pontus Eklöf till, framspelad av Lukas Isaksson och Fredrik Lindström och kvitterade för Tranås.

Mariestads Andreas Axelsson gjorde 2-1 efter 9.01 på pass av Ludwig Wistén och Gustav Lindberg.

Anton Blomberg gjorde dessutom 3-1 efter 15.16 på pass av Tobias Aronsson och Gustav Lindberg.

11.08 in i tredje perioden nätade Mariestads Ludwig Wistén framspelad av Gustav Lindberg och Tobias Aronsson och ökade ledningen. 4-1-målet blev matchens sista.

Mariestads Gustav Lindberg hade fyra assists och Tobias Aronsson hade tre assists.

Med en omgång kvar är Mariestad på tredje plats i tabellen, och Tranås är på nionde plats.

Nästa motstånd för Mariestad är Karlskrona. Tranås tar sig an Dalen hemma. Båda matcherna spelas onsdag 1 mars 19.00.

TV: Ingen hänger med Isac Lundeström