KVÄLLENS SHL
Sam Vigneault.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
SHL

Sam Vigneault gjorde mål igen – efter 19 mållösa matcher

ANNONS

HV71 tar nya viktiga poäng i bottenstriden efter en 3-2-seger hemma mot Örebro. 
Sam Vigneault var då en av lagets bästa spelare och bröt även en 19 matcher lång måltorka. 
– Förhoppningsvis dröjer det inte 19 matcher igen till mitt nästa mål, säger Vigneault till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

HV71 är pressade att ta poäng för att undvika kvalspel och säkra nytt SHL-kontrakt. Eftersom Brynäs vann sin match under torsdagen mot Malmö med 4-1 så var poängbehovet ännu större.

Då lyckades bottenlaget ta en blytung seger genom att besegra Örebro hemma i Husqvarna Garden med 3-2. 

En av matchens främsta spelare var Sam Vigneault som menar att det var en riktigt krigarvinst. 
– Örebro gav oss en rejäl push där på slutet och tryckte på men jag tycker att vi försvarade oss riktigt. Sedan gjorde Joni (Ortio) en jättematch igen. Han har varit väldigt bra här på slutet vilket har varit viktigt för oss och hjälpt oss vinna matcher. Det var viktigt att vinna och skönt att vi kunde ta tre poäng, säger centern till hockeysverige.se efter segern.

Första målet på två månader

Sam Vigneault gjorde HV71:s första mål i matchen då han kom i ett friläge direkt från utvisningsbåset och lade upp pucken ovanför Örebromålvakten Jonas Arntzen.

Kändes det lite som upprättelse efter att Örebro gjorde mål medan du satt i båset? 
– Ja, verkligen. Det var en sån konstig utvisning (spelade med trasig klubba, “Illegal equipment”), jag har aldrig blivit utvisad för det tidigare i min karriär. De gjorde mål efter det också så jag ville verkligen göra kvitt det, säger Vigneault och fortsätter:
– Det kändes skönt att få ett friläge direkt efter utvisningen och det kändes ännu bättre att se pucken gå i nät. 

I och med målet så bröt kanadensaren en 19 matcher lång måltorka då han satte sin första fullträff sedan 17 december. Totalt har han nu gjort 3+12 på 46 matcher i HV-tröjan. 
– Oj, var det så länge sedan? Nu när du säger det så känns det väldigt bra att äntligen få sätta en igen. Förhoppningsvis går det inte lika länge till nästa mål. Det känns självklart bra för egen del att göra mål men nu är fokuset bara på att ta tre poäng för lagets skull. 

HV71 tog ledningen med 3-1 i andra perioden men det blev sedan väldigt spännande när Örebro reducerade till 3-2 i tredje perioden och pressade på för en kvittering. 

Örebro vann skotten i matchen med 33-19 men HV lyckades ändå hålla undan och ta tre poäng. Just att hålla ledningar är något som Jönköpingslaget har förbättrat den senaste tiden.

Vad kan det bero på att ni håller i era ledningar nu?
– Det är någonting som har ändrats bara, jag vet inte riktigt vad. Vi känner oss mer självsäkra just nu och kan hålla i våra ledningar. Det är en stor anledning till att vi har tagit så här mycket poäng på slutet. Vi måste fortsätta spela bara och inte luta oss tillbaka när vi leder utan bara fortsätta som vi gjort tidigare i matchen.

“Kan inte kontrollera hur det går för Brynäs”

Läget är nu oförändrat i SHL-tabellen eftersom Brynäs även vann sin match. Båda lagen ligger på 55 poäng men HV ligger ovanför kvalstrecket på bättre målskillnad. 

Håller ni koll på hur det går för Brynäs?
– Ja, självklart så kollar vi hur det ser ut efter matcherna. Men fokuset är bara på att vinna våra matcher. Vi kan inte kontrollera hur det går i Brynäs matcher även om man håller ett öga på deras resultat. För oss är dock bara fokus på att ta tre poäng i alla våra resterande matcher. 

Bara sex omgångar kvar, vad blir viktigt för er om ni ska säkra SHL-kontraktet?
– Det är många matcher nu på kort tid så det kommer bli väldigt viktigt att förbereda oss och vila mellan matcherna. Vi måste hålla ihop som lag också, det är därför vi har haft framgång här på slutet. Alla hjälper varandra och vi spelar för varandra, det är en stor del till att det går bra nu och vi måste fortsätta så också, avslutar Sam Vigneault.


TV: "Nubben" om varför det vänt för HV71

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM