Josef Ingman.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Josef Ingman närmar sig comeback: "Vill spela på onsdag"

ANNONS

En skada har hållit Josef Ingman borta från spel i tre veckor.
Nu närmar sig MoDo-backen sin comeback.
– Jag skulle säga att han är spelklar på fredag, säger sjukgymnasten Magnus Håkansson till Örnsköldsviks Allehanda.

MoDo har tvingats klara sig utan backen Josef Ingman de senaste tre veckorna. Den 27-årige försvararen har inte kommit till spel sedan matchen mot Västerås i slutet av januari på grund av skadebekymmer, men nu är en comeback nära.

– Han har tränat bra på is och han vill spela på onsdag, men jag skulle säga att han är spelklar på fredag. Men det läget kan förändras om vi får in sjukdomar på backsidan, då får han spela på onsdag, säger MoDos sjukgymnast Magnus Håkansson till Örnsköldsviks Allehanda.

Ingman har producerat 21 poäng (5+16) på 37 matcher den här säsongen och ligger med den noteringen på en tredjeplats i backarnas interna poängliga i Modo, slagen av David Bernhardt (47 poäng) och Pontus Näsén (41).

Skadeläget ljusnar

Vidare berättar Håkansson att Josh Dickinson ska göra en kontrollröntgen i morgon, onsdag, för att säkerställa att hans fotfraktur läkt på ett önskvärt sätt. Därefter kan nyckelspelaren börja träna på is.

Håkansson berättar även att Marcus Vela kommer att hållas borta från spel fram till veckan innan slutspelet drar igång, medan Daniel Brickley är tillbaka i träning efter att inte ha spelat mot Vita Hästen i helgen. 


TV: "Nubben" om varför det vänt för HV71

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL