Dennis Everberg.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
SHL

Dennis Everberg gör comeback i veckan: “Har slängts mellan hopp och besvikelse”

ANNONS

Dennis Everberg har inte spelat en match för Rögle sedan 29 oktober. 
Men i veckan kommer han att göra comeback. 
– Det kommer antagligen bli lite som när man spelar första matchen i augusti, säger stjärnan till HD

Det har nästan gått fyra månader sedan Dennis Everberg senast spelade en match med Rögle BK. 

Han har dragits med en lång och envis skada som har hållit honom borta mycket längre än planerat. Men nu är stjärnan snart tillbaka för Rögle. 

Everberg deltog på Rögles ispass under månaden och han kommer att göra comeback under veckan. Han spelar inte i morgondagens bortamatch mot Linköping men siktar i stället på att spela när Rögle ställs mot Luleå hemma i Catena Arena på torsdag. 

– Jag hade packat, men vi hade ett snack och eftersom det var min första träning på flera månader kan det vara bra att ha några till i sig innan man går på. Det kommer antagligen bli lite som när man spelar första matchen i augusti och det här är det smartaste beslutet, säger Everberg till Helsingborgs Dagblad.

“Jag gav upp säsongen ett tag”

31-åringen öppnar nu också upp om hur jobbigt det har varit att inte kunna spela på så länge, även om han inte vill avslöja vad det är för skada han dragits med. 

– Det värsta är det mentala, när man tror att man ska vara tillbaka ett datum och det inte blir så. Bryter du ett ben eller något liknande tar det ett visst antal veckor att läka. Nu har jag slängts mellan hopp och besvikelse... det tar lite på krafterna, säger Everberg och fortsätter: 
– I början var det väldigt jobbigt, när jag fick mina bakslag. Men att gå och älta och ödsla energi tjänar ingenting till. Jag gav upp säsongen ett tag, när jag inte brydde mig så mycket mer. Det var då det blev bättre.

Dennis Everberg gjorde sju poäng på 14 matcher innan skadan. Förra säsongen var han en av Rögles bästa spelare med 16 mål och 34 poäng på 45 matcher.


TV: Oron kring Landeskogs frånvaro växer

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL