Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Tobias Björnfot uppkallad till Los Angeles Kings

ANNONS

Tobias Björnfot är tillbaka i NHL. Den svenske backen har blivit uppkallad till Los Angeles igen efter fem matcher i farmarligan.

När han kom in till NHL fick Tobias Björnfot stora lovord från både organisationen och från spelarna i laget. Bland annat hyllades svensken av Drew Doughty.

Sedan dess har det dock gått tyngre och efter att ha spelat hela den förra säsongen i NHL har det i år blivit mest spel i AHL. Totalt har det blivit 35 matcher med Ontario Reign och sex matcher med LA Kings.

Senast backen var uppe i NHL var i slutet av januari då det blev två matcher. Först mot Chicago och sedan mot Florida. Det blev då 13 minuters speltid i båda matcherna. Och efter fem matcher i AHL är det nu dags igen.

Vann U18-VM med Småkronorna

Los Angeles meddelade under fredagen att man har valt att kalla upp 21-åringen till NHL-laget igen. Tobias Björnfot har vunnit U18-VM-guld med Sverige och har även varit med Juniorkronorna i JVM två gånger om. Det har även blivit ett gäng SHL-matcher med Djurgården.

Den här säsongen har det blivit sju poäng på 35 matcher.


TV: Erik Karlssons märkliga mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL