Johan Persson
Bildbyrån

Mora vann toppmötet mot Modo Hockey med 5-4

Mora tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Modo Hockey i Hockeyallsvenskan på lördagen med 5-4 (0-1, 1-1, 3-2, 1-0) efter förlängning. Johan Persson gjorde ett av målen - och har nu den längsta poängsviten i HockeyAllsvenskans historia.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Modo Hockey är i fortsatt serieledning, och Mora på tredje plats.

Segermålet för Mora stod Anton Heikkinen för efter bara 58 sekunder i förlängningen.

Modo Hockey tog ledningen efter 15.20, genom Mikkel Aagaard assisterad av Marcus Vela och Daniel Brickley.

Modo Hockey utökade ledningen, återigen genom Mikkel Aagaard efter 8.28 i andra perioden.

Mora reducerade dock till 2-1 genom Kevin Hancock efter 19.35 av perioden.

Mora förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4. Johan Persson gjorde ett av målen och har därmed gjort poäng i 21 raka matcher. Därmed är han nu ensam rekordinnehavare och har den längsta poängsviten i ligans historia.

I förlängningen tog det 58 sekunder innan Mora också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Anton Heikkinen, framspelad av Kevin Hancock och Isac Heens.

Noterbart är att Moras Måns Carlsson stod för ett mål och två assist och Kevin Hancock gjorde ett mål och två assist.

Modo Hockey har en vinst och fyra förluster och 14–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har tre vinster och två förluster och 13–15 i målskillnad. Det här var Modo Hockeys femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras nionde uddamålsseger.

I nästa match möter Modo Hockey Almtuna borta och Mora möter SSK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 15 februari 19.00.

TV: Zegras agerande får Crosby att lacka ur