Viktor Liljegren och Veeti Vainio.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Viktor Liljegren och Veeti Vainio anmäls till disciplinnämnden

ANNONS

Veeti Vainio fick matchstraff för en slewfoot i gårdagens förlust mot BIK Karlskoga. Nu anmäls Björklövenbacken till disciplinnämnden.
Även Södertälje-forwarden Viktor Liljegren hamnar på nämndens bord efter en huvudtackling i gårdagens möte med Almtuna.

Via sin hemsida meddelar Hockeyallsvenskan att både Björklövens back Veeti Vainio och Södertäljes forward Viktor Liljegren anmälts till disciplinnämnden för incidenter som skedde i gårdagens hockeyallsvenska omgång.

I Vainios fall rör det sig om en slewfoot, där Björklöven-backen halvvägs genom den tredje perioden tilldömdes ett matchstraff efter att han fällt BIK Karlskoga-forwarden Gustaf Franzén med en slewfoot. 

I och med att Vainio fick ett match penalty för tilltaget så är han automatiskt avstängd i Björklövens match mot MoDo i morgon, fredag.

Klarade sig undan utvisning

Även Södertäljeforwarden Viktor Liljegren kan komma att stängas av efter en incident i gårdagens möte med Almtuna. Det var i slutskedet av den tredje perioden som Liljegren träffade med en smäll mot huvudet på en oberedd Valdemar Johansson.

Liljegren klarade sig utan utvisning i samband med situationen, men kan nu alltså straffas i efterhand av disciplinnämnden.


TV: Studio Oddset med fokus på Linköping och Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL