IF Malmö Redhawks förlorade mot Leksands IF

Storseger för Leksand borta mot Malmö

Leksand hade en riktig målfest när man besegrade Malmö borta i Malmö Isstadion i J18 Nationell södra herr. Leksand vann med hela 9-1 (4-0, 2-1, 3-0).

Leksand spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Romeo Ekfeldt, ett mål av Liam Persson och ett mål av Måns Dufva. Det skulle komma mer från Leksand. Leksand gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-4 till 0-6, målen av Måns Dufva och Theodor Engman.

Malmö reducerade dock till 1-6 genom Villiam Kurila med 01.30 kvar att spela. Leksand fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Noah Wolf, Colin Sean Lindemann och Måns Dufva.

Liam Persson gjorde ett mål för Leksand och två assist och Måns Dufva gjorde tre mål.

Malmö har en vinst och fyra förluster och 10–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har tre vinster och två förluster och 25–14 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Leksand nu ligger på femte plats. Malmö är på åttonde plats.

Tisdag 14 februari 19.00 spelar Malmö borta mot HV 71. Leksand möter Rögle borta i Catena Arena söndag 5 februari 12.00.

TV: Elias Pettersson fortsätter glänsa under All-Star-helgen