Mario Kempe.
Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson
SHL

Mario Kempe tvingas stå över mötet med HV71: "Det suger"

ANNONS

Sedan Mario Kempe kom till Luleå har han missat sju matcher på grund av skadekänning. 
När laget i dag ställs mot HV71 finns han återigen inte med. 
– Det suger verkligen. Varenda match är viktig för oss, säger Kempe till NSD. 

Mario Kempe kommer inte till spel vid dagens SHL-möte med HV71. 

Det blir ytterligare en match av den långa rad som den 34-årige stjärnan har missat på grund av känningar i knät. Just det knät som opererades under fjolåret. 
– Jag har pratat med andra spelare som har haft samma skada och det har varit likadant för alla, säger Kempe till Norrländska Socialdemokraten. 

Den NHL-erfarne forwarden har inte riktigt fått det att lossa sedan ankomsten till Luleå i slutet av november och står fortfarande på noll mål i SHL. På sina elva matcher har han gjort tre assist, men menar att han gör allt för att vända trenden och kunna spela utan känningar i knät. 
– Jag gör allt jag kan för att bli helt återställd, och kunna bidra. Jag har till och med lagt om kosten.

Ångestmöte i botten: “Suger verkligen”

Just lördagens match blir ett extra viktigt möte där Luleå ställs mot HV71 som allt jämnt försöker klättra upp från kvalplatsen. I nuläget är det nio poäng som skiljer lagen åt, men blir dagens bortamöte en förlust för Luleå kryper troligtvis nervositeten närmre. 

– Det suger verkligen. Varenda match är viktig för oss och jag vill inget hellre än att bidra. Jag är på is varenda dag och känner mig för. Jag har gjort mitt bästa när jag spelat. Men jag är en spelare som behöver fart för att vara effektiv och det tror jag syntes när vi mötte Linköping. För då spelade jag inte på min normala nivå. Så jag måste ha tålamod och lyssna på kroppen. Det var en omfattande operation jag genomgick och vi visste att det fanns en risk för att det skulle bli så här. Men jag hoppas det inte ska ta alltför lång tid, säger Mario Kempe till NSD. 


TV: Studio Oddset Hockey med fokus på Luleås kris

Den här artikeln handlar om: