Filip Engarås i Skellefteå AIK-tröjan.
Foto: Bildbyrån
AHL

Filip Engarås trejdas från Bakersfield till Utica

ANNONS

Det är inte bara NHL-svenskarna som kan trejdas. Under sena måndagskvällen trejdades AHL-svensken Filip Engarås från Bakersfield Condors till Utica Comets.

Filip Engarås draftades av Edmonton Oilers som överårig i 2020 års NHL-draft, men belönades inte med något kontrakt av NHL-klubben efter att han lämnade den amerikanska collegeligan förra våren.

I stället skrev den tidigare Skellefteå- och SDE-junioren på ett tvåårigt AHL-kontrakt med farmarlaget Bakersfield Condors, där han denna säsong pendlat mellan AHL-spel med Condors och ECHL-spel med Fort Wayne Komets. Nu trejdas den svenske farmarlagscentern.

Under sena måndagskvällen meddelade AHL-klubben Utica Comets att man trejdat till sig Filip Engarås i utbyte mot centern Garrett VanWyhe.

Gjort elva matcher i AHL denna säsong

Den 23-årige stockholmaren har spelat elva matcher i AHL med Bakersfield den här säsongen, där han noterats för två poäng (2+0). I ECHL har han levererat 14 poäng (5+9) på 23 matcher med Fort Wayne Komets.

Engarås kan, liksom i Bakersfield, skickas ned till ECHL av AHL-klubben vilket i sådana fall skulle innebära att han skickas till Uticas samarbetsklubb Adirondack Thunder. Där spelar sedan tidigare svenske Sebastian Vidmar, som under säsongen även gjort tre AHL-matcher med Utica.

I Utica Comets återfinns för närvarande en svensk i form av Andreas Johnsson. Under säsongen har även Alexander Holtz gjort tre matcher med AHL-laget.


TV: Järnkrok totalt fri – efter Nylander läckra smörpass

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL