Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Victor Hedman bröt måltorkan – gjorde första målet på 29 matcher

ANNONS

29 matcher gick Victor Hedman utan mål. I natt bröt den svenske superstjärnan sin långa måltorka genom att skjuta ett av målen i Tampa Bays 4–1-seger över Seattle.

Inte sedan bortamatchen mot San Jose Sharks den 29 oktober hade Victor Hedman lyckats trycka in pucken i nätmaskorna bakom motståndarmålvakten inför nattens möte med Seattle Kraken.

29 matcher och 80 dagar senare fick Hedman äntligen slå till igen. Det behövdes förvisso en uttagen Philipp Grubauer i matchens slutskede för att den svenske superstjärnan skulle bli målskytt, men med sitt 4–1-mål i matchens slutskede fick Hedman äntligen bryta den långa måltorkan.

Målet var Hedmans andra fullträff för säsongen och hans 28:e poäng totalt på de 39 matcher han spelat den här säsongen. Med den noteringen ligger han på en delad femteplats med Gustav Forsling (Florida) i de svenska backarnas poängliga den här säsongen.

Ny poäng av Larsson

Adam Larsson spelade fram Vince Dunn till dennes 1–2-reducering i den tredje perioden och stod därmed för sin 16:e assist för säsongen. Larsson har totalt producerat 20 poäng den här säsongen och är just nu inne i en tre matcher lång poängsvit. 

30-åringen har tidigare under säsongen slagit rekord för längsta poängsvit för en back i Kraken (sju matcher), en svit som tangerades av Dunn i samband med nattens fullträff.

Tampa Bay ligger alltjämt på en tredjeplats i Atlantic Division med 57 inspelade poäng på 42 matcher, medan Seattle ligger på en andraplats i Pacific Division med 56 poäng på 43 matcher.

Seattle Kraken – Tampa Bay Lightning 1–4 (0–1, 0–0, 1–3)
Seattle: Vince Dunn (8).
Tampa Bay: Pierre-Edouard Bellemare (2), Nicholas Paul (16), Brandon Hagel (17), Victor Hedman (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: