Fredrik Glader & Maximilian Eisenmenger.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Efter avbräcket - det är Tingsryds plan

ANNONS

Under dagen kom beskedet att Maximilian Eisenmenger missar resten av säsongen. 
Nu berättar Tingsryds tränare Fredrik Glader om planen framöver. 
– Vi har över tid visat att vi kan hantera olika sorters avbräck, säger Glader till Smålandsposten. 

Tingsryd har tre raka segrar bakom sig när på onsdag åker till Stockholm för att spela mot AIK. Men de kommer att göra det utan 24-årige Maximilian Eisenmenger

Under dagen kom nämligen beskedet från klubben att forwarden inte kommer vara tillbaka i spel innan säsongens slut. Detta på grund av armskadan som hållit honom borta från spel sedan november. 

För Smålandsposten berättar tränaren Fredrik Glader nu om planen framöver, men det är inte något komplicerad historia i nuläget. 
– För oss som lag lämnar han ett tomrum, inte bara i att det är en kropp utan en kompetens i form av storlek och en lojal hockeyarbetare och personlighet. Klart att det är ett avbräck för oss men vi har över tid visat att vi kan hantera olika sorters avbräck och nu får någon annan kliva fram och ta ansvar, säger Glader till tidningen.

"Sitter ganska lugn i båten"

Glader väljer istället att lyfta klubbens spelare som gör det bra under sina lån och pekar ut en spelartyp som de letar efter. 
– Vi sitter ganska lugn i båten. Tittar du på vår verksamhet så finns det spelare. Numerärt känner vi oss trygga men följer, likt alla andra klubbar, vad som eventuellt dyker upp på marknaden. Aktivt tittar vi inte extremt mycket men ser att vi har ett lån från Växjö i ”Clabbe” (Ludvig Claesson) och det är väl mer den spelartypen vi i så fall letar efter här och nu.


TV: "Lassi har eventuellt fått stå för många matcher"

Den här artikeln handlar om: