Mira Jungåker.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist (Montage)
Intervju

Mira Jungåker och Sverige är inte klara: "Vi ska gå härifrån med guld"

ANNONS

Sverige tog revansch mot USA och säkrade en plats i JVM-finalen. En av matchens stora jättar var Mira Jungåker. För hockeysverige.se berättar hon nu om prestationen, känslorna inför finalen och vem hon tror avgör. 
– Vi gör en helt fantastisk match. 

ÖSTERSUND (Hockeysverige.se)

Sverige vann fullt rättvist semifinalen mot USA med 2-1. Det efter att backarna Mira Jungåker och Astrid Lindeberg svarat för varsin kasse inför drygt 2000 åskådare. I skrivande stund spelar Kanada och Finland om vilket lag som ska få chansen att möta Sverige i final. Hockeysverige.se träffade en mycket nöjd Mira Jungåker efter matchen. 

– Det känns helt underbart. Hela gruppen har haft som gemensamt mål att gå till final och vinna guld. Att vi nu har möjligheten att vinna guld känns helt fantastiskt. Det går inte att sätta ord på dom känslorna. 

Du spelar väldigt mycket, hur mår kroppen fysiskt?
– Jag mår bra faktiskt. Vi har haft en bra nedjogg efter varje match och har kunnat ta hand om kropparna och så vidare. Det har funkat galant och imorgon är det bara att ta ut det sista vi har. 


Hur ser du på er prestation mot USA?
– Vi gör en helt fantastisk match. Jag tycker att vi gör det riktigt bra genom 60 minuter. Deras mål kom efter små misstag som dom tog vara på. Sedan sätter vi dit puckarna då vi har våra lägen och det känns fantastiskt roligt. 
– Just idag tror jag att det är just att göra så misstag som möjligt som var skillnaden mellan lagen idag. Vi ger inte USA ytorna som vi vet att dom vill ha. Vi vet att dom är riktigt skickliga, men får dom inte isen dom vill åka på och göra sina dribblingar så kan dom inte göra så mycket. Vi gjorde det riktigt svårt för USA idag och det är därför vi vinner. 

“Redan släppt den - fokuserad på finalen”

Mira Jungåker hyllar såklart också gruppen med spelare och ledare som Sverige har på plats i Östersund. 
– Gruppen är helt otrolig. Alla kan hänga med alla och vi har hela tiden sagt att i ska göra det här tillsammans. Vi måste ha med oss alla lagdelar om vi ska vinna imorgon och ta oss till guldet. Ett helt fantastiskt gäng. 

Final imorgon, hur snabbt släpper du den här matchen?
– Jag har faktiskt redan släppt den och är fokuserad på finalen, säger Mira Jungåker med ett leende och fortsätter:
– Visst, det kanske är en skräll att vi är i final, men vi ska inte lägga så mycket energi på att final. Det är antagligen Kanada i final imorgon och det är där vi lägger fokus för vi ska gå härifrån med guld.  Hur viktig blir den men mentala biten fram till finalen?
– Otroligt viktig. Vi har slagit USA, men det är inte så att vi går in till matchen och tror att vi kan slå Kanada för dom är ungefär lika bra. Det är ett helt annat lag och det gäller att vi gör allt för att vinna. 

Om det blir Kanada, vad är svårigheten med att möta det laget?
– Dom är väldigt spelskickliga och är individuellt skickliga både på skridskor och med pucken. Om vi spelar som idag och inte ger kanadensiskorna den ytan dom vill ha så kommer vi spela minst lika bra imorgon. Nu gäller det att fokusera på nästa match. 

Vem avgör finalen imorgon?
Ebba Hedqvist.


TV: Josefson: "Därför är McDavid så dominant just nu"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL