Borlänge HF vann mot VIK Västerås HK

Alexander Duhon och Henrijs Reinis Varavs avgjorde när Borlänge slog VIK Hockey

Borlänge tog till slut hem segern mot VIK Hockey i matchen i Borlänge Ishall på torsdagen. Matchen i J18 Region väst fortsättning herr slutade 2-1 (1-0, 0-0, 1-1). Henrijs Reinis Varavs blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 14.02 in i tredje perioden.

– Mycket stolt över samtliga killar idag. Vi vinner mycket mer kampsituationer idag än vad vi gjort den senaste tiden. Vi njuter av segern ikväll sedan så laddar vi om för söndagen, kommenterade Borlänges tränare Filip Eriksson.

Det var första segern för Borlänge, efter 2-7 mot Grums i premiären.

Borlänge började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.55 slog Alexander Duhon till framspelad av Rasmus Silverlin och Josef Silhar.

Andra perioden blev mållös. 47 sekunder in i tredje perioden nätade VIK Hockeys Herman Wikblom på pass av Max Joona och Albin Wiklund Norman och kvitterade.

14.02 in i perioden slog Henrijs Reinis Varavs till framspelad av Josef Silhar och Filip Eriksson och avgjorde matchen.

Söndag 15 januari 12.45 spelar Borlänge borta mot Strömsbro. VIK Hockey möter Strömsbro hemma i ABB Arena Nord torsdag 26 januari 19.00.

TV: P.K. Subban hyllas i Montréal