Anthon Eriksson.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Anthon Eriksson lämnar Oskarshamn – klar för Västerås

ANNONS

Anthon Eriksson värvades till Oskarshamn på ett tvåårskontrakt inför säsongen men lånades sedan ut till Västerås efter endast 15 SHL-matcher.
Nu meddelar IK Oskarshamn att de går skilda vägar med powerforwarden – som i stället är klar för en permanent flytt tillbaka till Västerås.
– Vi ser fram emot att fortsätta se Anthon i gulsvart, säger Västerås IK:s styrelsekassör Nicklas Öhrlund.

Efter att ha spelat i den polska ligan och blivit mästare med GKS Katowice så återvände Anthon Eriksson till Sverige och skrev då oväntat ett SHL-kontrakt med IK Oskarshamn.

27-åringen kom dock endast att spela 15 SHL-matcher med Oskarshamn där han fick minimal istid innan klubben lånade ut Eriksson till Västerås i HockeyAllsvenskan.

Nu meddelar IK Oskarshamn att de bryter kontraktet med powerforwarden. 

– Vi har kommit överens med Anthon om att bryta kontraktet. Jag och klubben önskar lycka till i den framtida karriären, säger general manager Thomas Fröberg.

Flyttar till Västerås permanent

I stället presenteras Eriksson av Västerås där han nu har skrivit ett permanent avtal till 2024.

– Vi har haft två möjligheter i det här. Antingen avbryta lånet här och nu där Anthon återvänt till IKO, eller förhandla om det till en permanent övergång som omfattar både den här och nästa säsong. Vi ser det som en win-win. Vi får både ha Anthon kvar den här säsongen ut, och dessutom kontraktera honom över nästa säsong. Vi ser fram emot att fortsätta se Anthon i gulsvart, säger Västerås IK:s styrelsekassör Nicklas Öhrlund till VIK:s hemsida.

Anthon Eriksson gjorde ett mål på 15 SHL-matcher den här säsongen och har sedan gjort fyra poäng (3+1) på 13 matcher i HockeyAllsvenskan med Västerås.


TV: "De behöver Mario Kempe nu"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL