Erik Portillo.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Erik Portillo nobbar Buffalo Sabres

ANNONS

Erik Portillo valde i våras att avstå från att skriva NHL-kontrakt med Buffalo för att i stället fortsätta sin collegekarriär. Till sommaren uppges nu den svenske JVM-målvakten att nobba Sabres – som därmed tappar rättigheterna till 22-åringen.
– Han överväger det alternativet noga, säger Marek i podcasten.

Sommaren 2019 valde Buffalo Sabres att lägga beslag på den storvuxne svenske burväktaren Erik Portillo med sitt tredjerundeval. Därefter flyttade Portillo till Nordamerika för att först spela juniorhockey i USHL-klubben Dubuque Fighting Saints innan han flyttade vidare till anrika University of Michigan säsongen därpå.

Där har Portillo varit hemmahörande sedan 2020, men det har inte varit utan att Buffalo visat intresse för att skriva kontrakt med den svenske målvakten. I våras valde Portillo att nobba att skriva NHL-kontrakt med klubben för att fortsätta collegekarriären.

“Han överväger det alternativet”

Nu uppger Sportsnets initierade reporter Jeff Marek i det senaste avsnittet av “32 Thoughts” att Portillo kommer att avstå från att skriva NHL-kontrakt med Sabres i sommar, vilket i sin tur innebär att NHL-klubben tappar sina rättigheter till den svenske burväktaren som i sin tur kan skriva kontrakt med vilken NHL-klubb han vill.

– Han överväger det alternativet noga, säger Marek i podcasten.

Buffalo har det gott ställt på målvaktssidan för tillfället, med unge finländaren Ukko-Pekka Luukkonen som gjort framstående insatser i NHL den här säsongen, samtidigt som en av collegeligans allra främsta burväktare i Devon Levi tillhör organisationen. 

Kan trejdas innan deadline

Alternativet finns för Sabres att trejda rättigheterna till Portillo innan NHL:s trading deadline.

– De har alla dessa målvakter framför Portillo. Jag vet att många idrottare skulle säga: “Jag bryr mig inte om vilka jag har framför mig. Jag är en bättre målvakt och ska bevisa det”. Om du är Portillo ser du detta och funderar: “Hur långt ned i hierarkin är jag?”.

Portillo, som har ett förflutet i Frölundas juniororganisation, har spelat 17 matcher med University of Michigan den här säsongen och står noterad för en räddningsprocent på 90,9 procent samt ett snitt på 2,78 insläppta mål per match.

Portillo var uttagen till det svenska JVM-laget 2020, men spelade inga matcher i turneringen.


TV: Puljujärvi kör över Arvidsson - och får stryk

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL