Tomas Mitell och Oscar Lawner.
Foto: Bildbyrån
SHL

Efter skadan - Oscar Lawner tillbaka i träning

ANNONS

Efter att ha ådragit sig en överkroppsskada har Oscar Lawner saknats på isen under den senaste tiden. Men under måndagen fanns forwarden åter med på Färjestadsträningen. 
– Han kan vara aktuell till någon av veckans matcher, säger tränaren Tomas Mitell till Nya Wermlands-Tidningen.

Det var under slutet av december som Oscar Lawner ådrog sig en skada och fick utgå i förtid under matchen som slutade i en 4–0-seger över Leksand.

Trots att det kort därpå bekräftades att skadan inte var lika allvarlig som först befarats har den hållit forwarden borta från isen under den senaste tiden. 

Men under måndagen kunde Färjestadsklubben glädjas åt att 21-åringen var tillbaka i träning igen. Detta enligt Nya Wermlands-Tidningen.

– Han var på gränsen men har inte varit på is på ett tag, så han körde hyfsat fullt nu. Han kan vara aktuell till någon av veckans matcher., säger tränaren Tomas Mitell till lokaltidningen.

Tio spelare saknades under dagens träning

Lawner må ha varit tillbaka under dagens träning men däremot saknades Theodor Lennström, Ville Pokka, Max Lindroth, Daniel Viksten, Victor Ejdsell, Linus Johansson, Henrik Björklund, Remi Elie, Per Åslund och Eric Engstrand

Men redan under morgondagen förväntas ett flertal spelare återvända igen.

– Jag hoppas att vi har ett gäng tillbaka imorgon. Det var lite försiktighetsåtgärder nu, att ta de dagarna som finns för att bli friska. Det blir nog några till på is imorgon, kanske tre till fem till som tränar som inte var med idag, säger Mitell till lokaltidningen.


TV: MacKinnons mäktiga soloräd lämnar motståndarna chanslösa

Den här artikeln handlar om: