Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Nashville vann när Mattias Ekholm firade 700 matcher i NHL

Nashville Predators lyckades besegra Washington Capitals på bortaplan i natt efter ett sent avgörande signerat Ryan McDonagh. I matchen spelade lagets svenske försvarare Mattias Ekholm sin 700:e match i världens bästa hockeyliga.

135 svenska backar har spelat i NHL genom tiderna, men blott 22 av dessa har lyckats göra över 700 matcher i världens bästa hockeyliga.

I natt kunde Mattias Ekholm sålla in sig i den där exklusiva skaran, då bortamatchen mot Washington Capitals var masens 700:e match i NHL. Bland de aktiva svenska NHL-backarna har bara Alexander Edler (1 002 matcher), Anton Strålman (938), Victor Hedman (933), Oliver Ekman Larsson (886), Erik Karlsson (878), Adam Larsson (722) och Jonas Brodin (712) gjort fler matcher än den förre Brynäs- och Morabacken.

Backen avgjorde – med första målet i Predators

Ekholm lämnade jubileumsmatchen poänglös, men hjälpte ändå sitt Nashville till en bortaseger med 3–2 mot Washington då han loggade över 20 minuters istid och noterades gör tre skott på mål. Lagen följdes åt målmässigt genom de två första perioderna innan backen Ryan McDonagh avgjorde genom att skrinna sig fri och lirka in en backhand bakom Charlie Lindgren i Washington-målet.

Målet var McDonaghs första i Nashville-tröjan.

– Jag tror att alla blev förvånade. Jag förvånade mig själv. Som back så får man inte så många frilägen. Jag är bara glad att bidra och hjälpa killarna att hitta en väg att vinna, säger McDonagh till NHL.com.

Erik Gustafsson blev enda svenske poängmakare i matchen, då Washington-backen noterades för en assist i matchen.

Washington Capitals – Nashville Predatos 2–3 (1–2, 1–0, 0–1)
Washington: Sonny Milano (7), Nicolas Aube-Kubel (2).
Nashville: Thomas Novak (4), Jakov Trenin (5), Ryan McDonagh (1).