Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård (Montage)
JVM 2023

Endast Ludvig Jansson uttagen i JVM:s All Star-lag

ANNONS

För Sverige slutade JVM med en snopen övertidsförlust mot USA i bronsmatchen. Guldet bärgades av Kanada, men vilka togs till slut ut i turneringens lag?

Under natten säkrade storfavoriterna Kanada JVM-guldet efter en oväntad rysare mot Tjeckien i finalen. Ett motstånd som Sverige knappt förlorade mot i semifinalen innan man i går snopet fick se sig besegrade av USA med 7–8 i den galna bronsmatchen. 

Efter finalens sista signal annonserade det internationella hockeyförbundet vinnarna av de individuella priserna i turneringen. 

Föga förvånande var det kanadensiska fenomenet Connor Bedard som utseddes till mest värdefulla spelare efter sina 23 (!) poäng i mästerskapet. Bedard blev även utsedd till turneringens bästa forward och togs med i turneringens lag.

Lindbom prisas inte

Ett lag där många skulle argumentera för att en svensk till borde ta plats. Carl Lindbom var sett till alla matcher, Sveriges bästa spelare genom turneringen då han höll två nollor och räddade sitt lag gång på gång. Men trots det går han miste om priset som turneringens målvakt och tas inte heller ut i All Star-laget, framröstat av media. 

Den enda svensk som får armbåga sig in bland de fem bästa spelarna är succébacken Ludvig Jansson, som tillsammans med Filip Bystedt, gjorde flest poäng för Sverige (10 var). 

Medias All-Star-lag

Målvakt: Tomas Suchanek, Tjeckien
Back: David Jiricek, Tjeckien
Back: Ludvig Jansson, Sverige
Forward: Connor Bedard, Kanada
Forward: Logan Cooley, USA
Forward: Jiri Kulich, Tjeckien

IIHF:s priser

Bästa målvakt: Adam Gajan, Slovakien
Bästa back: David Jiricek, Tjeckien
Bästa Forward: Connor Bedard, Kanada

Källa: IIHF.com


TV: Hävelids besvikelse efter bronsmissen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL