Nicklas Bäckström närmar sig comeback.
Foto: Bildbyrån
NHL

Glädjebeskedet: Nicklas Bäckström nära comeback

ANNONS

Nicklas Bäckström har inte kommit till spel för Washington Capitals den här säsongen på grund av en höftskada. Nu närmar sig “Bäckis” sin säsongsdebut, meddelar Capitals-tränaren Peter Laviolette. 

Nicklas Bäckström genomgick en höftoperation i somras som hållit honom borta från spel under hela den nuvarande säsongen. I mitten av december började “Bäckis” vara tillbaka i träning med Capitals – och nu kommer nästa glädjande besked kring svenskens status.

För NHL.com berättar tränaren Peter Laviolette att Bäckström nu är nära att vara redo för spel igen. “Bäckis” kommer inte att åka med laget till bortamatchen mot Columbus som spelas under natten till fredag, svensk tid, men därefter kan han tillsammans med Tom Wilson, som också varit långtidsskadad, bli aktuell för spel.

– De är nära. De är med på isen och kör hårt varje dag. De följer inte med oss på den här resan, men de är nära, säger Laviolette till sajten.

Bäckström: “Det känns bra”

Bäckström är den andra NHL-spelaren genom tiderna att genomgå den typen av höftoperation som han genomgick i somras. Ed Jovanovski genomgick samma operation 2013 och spelade säsongen därpå 37 matcher med Florida Panthers innan han officiellt lade skridskorna på hyllan i december 2015.

– Det känns bra. Det är bara kul att vara ute på isen. Vi har jobbat hårt de senaste veckorna och det känns bra. Just nu handlar det bara om repetition, skridskoåkning och konditionen, säger Bäckström till NHL.com.

“Bäckis” har en historia av höftproblem och genomgick sin första höftoperation 2015. Förra säsongen missade den svenske stjärnan de 28 inledande matcherna på grund av den skadade höften innan han kunde återvända till spel och noteras för 31 poäng (6+25) på 47 grundseriematcher med Capitals.


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om: