Se Studio Oddset Hockey i videospelaren ovan.
Studio Oddset Hockey

TV: Studio Oddset Hockey utser Hockeyallsvenskans toppar och floppar

ANNONS

Vi har kommit halvvägs in i den hockeyallsvenska grundserien. I Studio Oddset Hockey blir det en genomgång av lagen som har överraskat och lagen som har floppat. Dessutom en genomgång av den svenska truppen inför stundande JVM i Halifax och Moncton.

MoDo Hockey har kopplat ett järngrepp om Hockeyallsvenskan efter att ha radat upp segrar i ligan de senaste månaderna. Halvvägs in i grundserien har Ö-vikslaget 14 poängs försprång på tvåan Djurgården i toppen av tabellen. MoDo är därför, inte helt oväntat, ett av lagen som hyllas när Studio Oddset Hockey från Svenska Spel går igenom ligans toppar och floppar.

I den andra änden av tabellen hittar vi två lag som klev in med stora förhoppningar om framgångar, men som har svikit rejält under säsongens första månader, nämligen Västerås och AIK.

– De har värvat namnkunnigt och fått väldigt dåligt resultat, säger Uffe Bodin om Västerås som dessutom valde att sparka sportchefen Patrik Zetterberg tidigare i veckan.
– Det är svårt att se att man skulle få en omedelbar effekt av att sparka en sportchef jämfört med en tränare, De flesta av oss gick och väntade på “Okej, när får Thomas Paananen lämna?” I stället väljer de att sparka sportchefen och det måste vara ett tecken på att de inte är nöjda med rekryteringsarbetet.

Mikael Tellqvist väljer ut AIK som sin besvikelse.

– De hade hög svansföring inför säsongen och spenderade ganska mycket pengar på den här truppen, vilket man kan fundera lite kring eftersom MoDo, Björklöven, Djurgården, Västerås och Södertälje alla satsade inför säsongen och det kanske inte var läge att gå in i det här, säger han.

Dessutom:

  • Experterna utser den allsvenska säsongens snyggaste mål hittills.
  • “Vilka jäkla toppvärvning av Björklöven!” – den amerikanske poängsprutan hyllas.
  • AIK:s sportchef Christoffer Malm gästar för att snacka upp derbyna mot Djurgården.
  • Juniorkronornas nye förbundskapten Magnus Hävelid om målsättningen inför JVM.
  • Uffe Bodin listar Juniorkronornas tre viktigaste spelare i turneringen.
  • Därför är Kanada storfavoriter till JVM-guldet,

Detta och mycket annat i veckans avsnitt av Studio Oddset Hockey!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM