Filip Larsson stoppade Djurgården.
HockeyAllsvenskan

Filip Larssons storspel gav två poäng för Kristianstad borta mot Djurgården

Djurgården vann skotten mot Kristianstad med 47-26.
Men Kristianstad vann ändå matchen med 2-1 efter straffläggning efter att Filip Larsson räddat 46 skott och tre straffar.
– Jag skäms inte för de här två poängen, vi kämpar ned dem, säger Kristianstads tränare Mikael Gath till C More.

Under måndagskvällen möttes Djurgården och Kristianstad för sista gången under HockeyAllsvenskans grundserie. Det har varit tajta matcher tidigare när lagen mötts då Kristianstad vann på Hovet med 4-2 medan Djurgården vann båda matcherna nere i Skåne med 1-0 samt 3-2 efter straffar.

Det blev återigen en tajt och spännande match i kväll då Kristianstad kunde vinna med 2-1 först efter straffläggning.

–  Djurgården är bättre än oss i första perioden, sedan tycker jag vi är bättre än dem. Jag skäms inte för de här två poängen, vi kämpar ned dem, säger Kristianstads tränare Mikael Gath till C More.

Djurgården kom ut väldigt starkt i den första perioden och dominerade fullständigt genom att vinna skotten med 20-3. Hemmalaget lyckades dock inte få hål på KIK-målvakten Filip Larsson utan det var fortsatt 0-0 efter första perioden.

Larsson stoppade nästan allt

I den andra var det i stället Kristianstad som spräckte nollan. Bara 30 sekunder in i perioden kom 0-1 då Pontus Netterberg åkte upp med pucken på egen hand och lyfte sedan en backhand mot målet som studsade och tog sig förbi Djurgårdens målvakt Matthew Galajda. Djurgården kvitterade dock med fem minuter kvar i perioden då backen Kevin Karlsson gjorde mål med ett direktskott.

Det var sedan vidöppet inför den tredje perioden där spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen hade chanser att sätta ett segermål. Inget av lagen lyckades dock göra mål utan i stället väntade förlängning.

I förlängningen fick sedan Djurgården ett drömläge att avgöra då de fick spela powerplay. Men de lyckades in te få hål på Filip Larsson som räddade 46 (!) av 47 skott som han fick på sig under de 65 minuterna och straffläggning krävdes för att skilja lagen åt.

“Måste göra mål på något av våra powerplays”

Filip Larsson räddade sedan alla tre straffar som Djurgården slog medan Theodor Pistek blev enda målskytt för Kristianstad under straffläggningen. Kristianstad vinner därmed matchen med 2-1 för att ta två poäng.

– Jag tycker vi gör en jättebra första period, sen sjunker vi tillbaka i andra. Det hackar upp och de får flytta upp spelet. Vi måste göra mål på något av våra powerplays när vi har chanserna, säger Johan Garpenlöv till C More efter vad som var hans första förlust som Djurgårdstränare hemma på Hovet.

Djurgården och Kristianstad har då två segrar vardera i inbördes möten och båda lagen har vunnit borta i alla fyra matcher.

Djurgården – Kristianstad 1–2 SO (0-0,1-1,0-0,0-0,0-1)

Djurgården: Kevin Karlsson.
Kristianstad: Pontus Netterberg, Theodor Pistek (avgörande straff).

TV: Experten om Ullmarks styrkor: "Där är han bäst i ligan"